Jdi na obsah Jdi na menu
 


Běžecká výbava

 

Tak jako u ostatních sportů i na běhání potřebujete nějakou výbavu, bez které se neobejdete. Naštěstí je potřeba poměrně málo věcí a vyjdou za směšnou částku oproti jiným sportům.

Samozřejmě kvalita a četnost výbavy je dána zkušenostmi běžce. To ovšem neplatí pro běžecké boty! Každý, kdo běhá, potřebuje kvalitní boty, bez nich se neobejde. Pokud jste se opravdu rozhodli, že začnete běhat – nešetřete na nich. U začátečníků jsou kvalitní běžecké boty obzvlášť důležité kvůli silnějším došlapům na povrch a ne zcela vytříbenému běžeckému stylu. Samozřejmě si hned nemusíte kupovat nejdražší modely, ale opravdu se vyplatí koupit kvalitní a známé boty (od 2000 Kč). Kupte si je ve specializovaných, ale třeba i normálních sportovních obchodech. Čím dražší boty budete mít, tím vás budou více motivovat k tomu, abyste je po týdnu jen nehodili do skříně. Přece nenecháte takové pěkné a drahé boty jen tak ležet ladem.

Tak, boty už máme a co dál? Další důležitá výbava se skrývá pod pojmem běžecké oblečení. Pokud začínáte v teplém období, bude Vám stačit tričko (nejlépe bavlněné) a kraťasy. A pokud začínáte v chladném období určitě by se hodily nějaké kousky z funkčních materiálů. Důležitá je ale příjemnost materiálů a pohodlnost oblečení celkově.

Teď už jenom vyběhnout. I když ze začátku měřit kilometry nemusíte, vemte si s sebou hodinky, abyste věděli, jak dlouho běžíte. Pro pokročilejší je vhodný sporttester – šikovná věcička, která slouží nejenom jako stopky s různými funkcemi, ale i jako měřič tepu. Tím se ale zatím nemusíte zatěžovat, stačí jen obyčejné digitální hodinky.

Dále patří k běžecké výbavě určitě i MP3, já osobně, pokud neběžím ve dvojici, běhám s hudbou.

A v neposlední řadě PES, nejlepší přítel člověka. Dává nám radost do života a zažíváme s ním mnoho pěkných chvil a oni mají obrovskou radost z jakéhokoliv pohybu a naší přítomnosti. Podle mě je každý krok bez pejska zbytečný, takže na každou procházku i výběh vždycky s nima! ;)

 

 

11.png

 

 

8.png

 

 

9.png

 

 

10.png